Sute de elevi au început şcoala în clădirea modernizată a Liceului Lenau din Timişoara, care este tot fără autorizaţie de funcţionare. De ce se plânge directoarea FOTO

Sute de elevi au început şcoala în clădirea modernizată a Liceului Lenau din Timişoara, care este tot fără autorizaţie de funcţionare. De ce se plânge directoarea FOTO

- in Educatie, Slider
0
liceul lenau

Incredibil, dar adevărat! Un liceu de prestigiu din centrul Timişoarei, în care învaţă sute de elevi, nu are autorizaţie de funcţionare de zece ani. Vorbim de Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, a cărui clădire principală a fost modernizată în interior. Cu toate acestea, deşi sălile de clasă arată ca-n Occident, unitatea de învăţământ tot nu va putea obţine autorizaţia de funcţionare, pentru că lucrările nu sunt finalizate.

Însă, reprezentanţii Primăriei Timişoara au luat decizia ca cei 400 de elevi de liceu care învaţă în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 2, să revină la cursuri după vacanţa de iarnă în locaţia din centrul oraşului, astăzi. “Reabilitarea sălilor de clasă reprezintă o parte din marele proiect de reabilitare a şcolii, considerată de unii finalizată. În momentul în care vor fi terminate toate încăperile şi vom avea geamuri uşi către iluminatoare, atunci punem să sperăm să obţinem, în sfârşit, autorizaţia de funcţionare”, a declarat, astăzi, Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timişoara.
liceul lenau

Directorul unităţii de învăţământ a precizat că mai trebuie montate câteva geamuri şi uşi, scările interioare necesită reparaţii, cele două lifturi nu sunt încă funcţionale, iar faţada a fost doar decopertată.

Potrivit primarului Timişoarei, Nicolae Robu, în curând, şi elevii de la liceele Loga şi Calderon vor învăţa în clădirile principale, care sunt modernizate în acest moment.