Credincioşii din Timiş nu vor căsătorii între persoane de acelaşi sex. Ce sunt întrebaţi la ieşirea de la Liturghie

Credincioşii din Timiş nu vor căsătorii între persoane de acelaşi sex. Ce sunt întrebaţi la ieşirea de la Liturghie

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
casatorie

Mai multe organizaţii creştine din întreaga ţară strâng semnături pentru organizarea unui referendum naţional de modificare a Constituţiei. Aceste asociaţii au aflat că se pune presiune în direcţia legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Astfel, se doreşte modificarea articolului 48 din Constituţia Româniai în sensul precizării în concret că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie.

În prezent, textul cu pricina din Constituţie spune că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Până în acest moment, peste 10.000 de creştini din judeţul Timiş au declarat că sunt de acord cu schimbarea Constituţiei. La Timişoara sunt strânse semnături chiar la catedrala mitropolitană. Voluntari din cadrul ASCOR Timişoara îi întreabaă pe credincioşi, după fiecare slujbă de Liturghie, dacă sunt de acord să-şi dea semnătura pentru organizarea acestui referendum. De altfel, semnături se strâng în absolut toate bisericile din judeţul Timiş şi din întreaga ţară.

Semnăturile se strâng până în data de 24 ianuarie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *