220.000 de locuitori din Timis vor beneficia de gaze naturale in locuinta. Consiliul Judetean le da o mana de ajutor

220.000 de locuitori din Timis vor beneficia de gaze naturale in locuinta. Consiliul Judetean le da o mana de ajutor

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vești bune pentru aproximativ 220.000 de locuitori din județul Timiș. Aceștia ar urma să beneficieze de gaze naturale în propria locuință. Pentru ca acest lucru să se materializeze, Consiliul Județean Timiș a făcut demersurile necesare astfel încât să se constituie cinci asociații de dezvoltare intercomunitară în tot județul.

Este vorba de ADI Gaz Vest – cu aproximativ 78.000 de locuitori, la care au aderat 22 de comune, plus consiliul județean, ADI Gaz Nord – cu opt comune, orașul Recaș și consiliul județean, cu aproximativ 32.000 de locuitori, ADI Gaz Centru – cu nouă comune și consiliul județean, aproximativ 25.000 de locuitori, ADI Gaz Est – cu 15 comune, orașul Făget și consiliul județean, aproximativ 35.000 de locuitori, și ADI Gaz Sud – cu două orașe, Deta și Gătaia, 13 comune și consiliul județean, aproximativ 44.000 de locuitori.

Cred că este cel mai important proiect al județului Timiș, pentru că discutăm de un proiect care poate deservi peste 200.000 de locuitori, un proiect la care au aderat 70 de unități administrativ-teritoriale și Consiliul Județean, prin înființarea celor cinci asociații de dezvoltare intercomunitară. La momentul acesta așteptăm să strângem toate hotărârile de consiliu local și aprobările din partea unităților administrativ-teritoriale și să depunem la instanță, astfel încât să avem obținută sentința privind înființarea acestei asociații, aprobarea actului constitutiv și a statutului și bineînțeles după aceea să demarăm în regim alert, pentru că este foarte important acest lucru, realizarea studiului de fezabilitate. Studiul de fezabilitate ne va da numărul de consumatori, persoane fizice și juridice, ne va da un posibil traseu și trebuie să obținem avizul ANRE-ului pentru studiul de fezabilitate, avizul Ministerului Economiei și după aceea urmează demersurile de a prinde pe lista de investiții a Transgaz-ului realizarea  conductei de transport gaze naturale”, a declarat miercuri, 7 noiembrie, Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Potrivit șefului CJT, s-a luat decizia de a se înființa aceste asociații de dezvoltare intercomunitară cu scopul de a convinge Transgaz să investească în realizarea conductelor și pentru a prezenta un interes pentru distribuitorii de gaze naturale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *