21 septembrie – Ziua împotriva uitării, la Timișoara

21 septembrie – Ziua împotriva uitării, la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

În fiecare an, în 21 septembrie, în toată lumea este marcată Ziua Internaţională Alzheimer, inițiativă aparținând Federației Asociațiilor pentru Alzheimer, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. Este o zi împotriva uitării, care reaminteşte tuturor de existenţa acestei forme de demenţă, care afectează din ce în ce mai mulţi oameni, la vârste din ce în ce mai tinere.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș se implică permanent, alături de alte instituţii şi organisme naţionale şi internaţionale, în lupta cu această boală a uitării. În structura instituției există Centrul pentru Persoanele cu Handicap Suferinde de Maladia Alzheimer Ciacova, cu o capacitate de 50 de locuri, acest centru având un rol foarte important în sprijinirea bolnavilor de Alzheimer din județul nostru.

În acest an, pentru a marca Ziua Internaţională Alzheimer, DGASPC Timiș, în parteneriat cu Primăria Ciacova și cu Liceul Teoretic „Alexandru Mocioniˮ din localitate, va organiza o manifestare artistică destinată beneficiarilor centrelor rezidențiale din Ciacova. “Astfel, beneficiarii Centrului pentru Persoanele cu Handicap Suferinde de Maladia Alzheimer Ciacova și cei ai Centrului de Îngrijire și Asistență vor primi vizita Ansamblului „Florile Ciacoveneˮ, membrii acestuia urmând să susțină un spectacol de muzică și dansuri populare. Manifestarea va fi urmată de activități de socializare“, a informat DGASPC Timiș.

Gh. M.