2019, anul marilor santiere, la Timisoara. Anuntul facut de primarul Robu

2019, anul marilor santiere, la Timisoara. Anuntul facut de primarul Robu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Șoferii din Timișoara vor trebui să aibă multă răbdare începând cu anul viitor. Primarul Nicolae Robu a spus marți, 13 noiembrie, că în 2019 încep cele mai importante șantiere din oraș. O parte dintre proiecte vor fi realizate cu bani europeni, iar altele din buget propriu.

Astfel, printre șantierele anunțate de edil se numără transformarea Căii Bogdăneștilor într-un bulevard, realizarea subpasajului Solventul, modernizarea străzii Gării, un nou pod peste Bega în zona Solventul, reabilitarea B-dului Cetății sau realizarea unui subpasaj în Piața Consiliul Europei.

Toate aceste lucrări pe care le-am menționat și altele în plus, Podul Jiul, Podul ILSA, cu pasarela aferentă, inclusiv Podul Mihai Viteazu, toate vor fi lucrări finalizate până în 2021. Dar ne va fi greu în 2019 și în 2020 cu șantierele mari pe care le vom avea. Nu am mai vorbit nimic de inelul 4, o altă lucrare care va fi între prioritățile noastre și în continuare, dar vom continua să și progresăm pe teren de la anul“, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a anunțat că municipalitatea va lua și un credit bancar, pentru a putea pune în practică toate aceste proiecte.

Toate astea le facem, și mai sunt și altele pe care le facem: B-dul Sudului – patru benzi, str. Mareșal Prezan – patru benzi. Toate intră de la anul în șantier. Vom trage foarte tare pe tot acest front, pentru că orașul trebuie modernizat. Noi știm ce răspundere derivă din statutul de Capitală Culturală Europeană și vom onora această calitate, pregătind orașul corespunzător. Tot ce am spus va merge mai departe. O să luăm și un credit bancar, că suntem foarte jos îndatorați, avem sub 8% rata de îndatorare, nu cred că mai este un oraș mare cu o rată atât de mică de îndatorare. Luăm tot ce se poate din fonduri europene, dar facem mult mai mult decât se poate face cu fonduri europene, pentru că orașul nostru e într-o categorie superioară și trebuie să onorăm această categorie“, a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *