20.000 de euro pentru Spitalul Victor Babeș și pentru medicii de familie din Timiș

20.000 de euro pentru Spitalul Victor Babeș și pentru medicii de familie din Timiș

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
analize medicale

O sponsorizare de 20.000 de euro vine în sprijinul direct al celor care luptă direct cu pandemia de coronavirus, medici și personal medical din Timișoara și județul Timiș.

Suportul este pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara și pentru medicii de familie din județul Timiș, prin Rotary Cetate Timișoara și compania de transport și logistică Fartud. Jumătate din sumă a intrat în contul Asociației Doctor Victor Babeș din Timișoara, iar beneficiarul este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, unitatea medicală desemnată să preia cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus și să facă testele de specialitate pentru cei suspecți de infectare, pentru vestul României. Diferența, 10.000 de euro, a fost direcționată către Asociația Timisiensis și spre proiectul ”Medici&Salvatori”, ce vine în sprijinul celor 416 medici de familie din județul Timiș, care au nevoie de materiale și echipamente de specialitate.

Este datoria noastră să fim alături de cei care duc greul acestei pandemii, cei care se preocupă de sănătatea noastră și care suportă riscuri majore în fiecare zi. Că rotarieni, această a fost dintotdeauna preocuparea noastră, să ajutăm și să ne implicăm acolo unde comunitatea are nevoie de noi”, spune secretarul Clubului Rotary Cetate Timișoara, Werner Wolf, viitorul președinte al clubului în mandatul 2020-2021 și inițiatorul acestui proiect de sprijin.
Gh. M.