17 decembrie – zi de doliu la Timisoara

17 decembrie – zi de doliu la Timisoara

- in Actualitate, Locale, Slider, Social, Stiri
0

Reprezentanții asociațiilor de luptători au participat la o slujbă de pomenire a martirilor Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara, marți 17 decembrie, cu prilejul zilei de doliu. Aceștia s-au reunit la ora 10.00, la Catedrala Mitropolitană, unde au asistat la slujba religioasă, apoi au depus coroane de flori, la monumentul din fața catedralei. De aici, ei au plecat să depună coroane la Biserica Martirilor din Calea Girocului.

La ora 14:00, la Cimitirul Eroilor, va avea de asemenea o slujbă de pomenire a eroilor–martiri, parastas şi depunere de coroane. La ora 17:00, la Uniunea Artiștilor Plastici va avea loc o triplă lansare de carte: „Ori învingem, ori murim!”, volum al Asociației „17 Decembrie” a răniților și familiilor îndoliate din revoluție”; „Istoricii și revoluția din 1989: Minciuni, falsificări, manipulări” de Marius Mioc și „Revoluția de la Timișoara prin mărturii” de Marius Mioc.

La ora 18:00, pe treptele Catedralei Mitropolitane, va avea loc un moment de reculegere cu lumânări personalizate cu chipurile eroilor–martiri.