150 de studenţi înscrişi în anii trei şi patru la Universitatea Politehnica din Timişoara vor avea şanse mai mari să se angajeze în domeniul în care studiază. Asta după ce instituţia de învăţământ superior a reuşit să implementeze cu succes un proiect finanţat cu bani de la Uniunea Europeană. Este vorba de „SMART IT – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, care s-a derulat timp de trei luni, la sfârşitul acestui an.
Codruţa Istin, manager de proiect, a explicat, astăzi, în cadrul conferinţei de final, că studenţii implicaţi în SMART IT au avut parte de o experienţă de-a dreptul inedită. În prima etapă, participanţii au fost consiliaţi şi chiar au ajuns să discute cu un psiholog, care i-a ajutat să-şi scoată în evidenţă calităţile.
“Acest proiect a avut ca activitate, pe de o parte, consilierea studenţilor în urma unui test care este singurul test de personalitate acreditat la nivel naţional. După ce studenţii au dat acest test, au avut chiar consiliere personală cu psihologul pentru a-şi scoate în evidenţă calităţile şi a depăşi sau poate a reuşi să-şi îmbunătăţească partea pe care o au deficitară””, a detaliat managerul de proiect.
Apoi, au urmat mai multe workshop-uri care au avut rolul de a face o legătură mai puternică între mediul universitar şi piaţa muncii. Iar la final, studenţii au ajuns şi în mari companii din Timişoara, unde au făcut practică. Vorbim de firme precum Continental, Autoliv sau Alcatel.
“Grupul ţintă al întregului proiect a fost de 150 de studenţi care au urmat aceste etape, dintre care 110 sunt studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi 40 de studenţi de la Cadastru, de la Facultatea de Construcţii. La finalul proiectului, studenţii au fost recompensaţi cu burse în valoare de 800 lei”, a mai precizat Codruţa Istin.