1,3 milioane de euro de la UE pentru reabilitarea termica a sase blocuri in Timisoara

1,3 milioane de euro de la UE pentru reabilitarea termica a sase blocuri in Timisoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara a reușit să primească bani europeni pentru reabilitarea termică a 13 blocuri din oraș, în cadrul a două proiecte. Ultimul dintre proiecte a fost semnat joi, 20 septembrie, la Primăria Timișoara, de către Nicolae Robu și Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest. Valoarea acestuia este de 5,7 milioane de lei, iar suma nerambursabilă este de 3,3 milioane de lei.

În cadrul acestui proiect ar urma să fie reabilitate termic șase blocuri de locuințe, cu 324 de apartamente, în decursul a 16 luni de implementare. Blocurile incluse în cadrul acestui proiect se află pe Aleea FC Ripensia, Bd. Corneliu Coposu, Str. Surorile Martir Caceu, Str. Măgura, Str. Mareșal Averescu și Str. Învățătorului.

Reabilitarea termică ce va fi realizată ca urmare a semnării contractului de finanțare vizează îmbunătățirea condițiilor de confort termic interior pentru apartamentele supuse reabilitării, creșterea eficienței energetice în blocurile de locuințe care fac obiectul proiectului, dar și creștera nivelului de protecție a mediului încojurător, prin scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră“, a informat ADR Vest.

Edilul Robu a explicat că, în total, Primăria Timișoara are pregătite 18 proiecte care vizează reabilitarea termică a 74 de blocuri, cu aproape 3.600 de apartamente. Potrivit primarului Timișoarei, în cazul anvelopării acestor blocuri, se vor folosi doar culori “senine, pastelate”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *