12 migranţi, dintre care trei minori, opriţi la frontieră

12 migranţi, dintre care trei minori, opriţi la frontieră

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

În cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate în baza planului comun de  asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului la frontiera de sud-vest, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, împreună cu jandarmi timişeni, au depistat 12 persoane, 7 cetăţeni irakieni, 4 turci şi un sirian, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Marți, 25 octombrie, poliţişti de frontieră Sânnicolau Mare, aflaţi în misiune specifică de supraveghere împreună cu jandarmi din Timiş, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe teritoriul României, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, un grup de persoane. Imediat, echipele mixte au declanşat o acţiune specifică în urma căreia au depistat, la aproximativ 200 m de linia de frontieră cu Ungaria, 12 persoane. Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că grupul este format din 7 cetăţeni irakieni, 4 turci şi un sirian, nouă adulţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 50 ani, respectiv trei minori cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 12 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale”, a explicat inspector principal de poliţie Nicola Petre-Ionuţ.

Gh. M.