10 persoane reținute, bani și tone de cărbune ridicate în urma perchezițiilor realizate de polițiștii timișoreni la hoți din vagoane

10 persoane reținute, bani și tone de cărbune ridicate în urma perchezițiilor realizate de polițiștii timișoreni la hoți din vagoane

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0
saci carbune

Au fost făcute publice rezultatele celor 15 percheziții efectuate, ieri, de polițiștii de la transporturi din Timișoara la hoți de cărbune din vagoane de marfă din județul Hunedoara. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, un număr de zece persoane, nouă din orașul Petroșani și una din comuna Baru, au fost reținute, urmând a fi prezentate magistraților, astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, în urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 150 de tone de minereu de cărbune și 18.000 de lei.
Acțiunea de ieri s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune. 12 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Reamintim că o parte dintre persoanele cercetate sunt bănuite că ar fi furat minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

Din cercetări a reieșit că transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei tona). În perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, ar fi fost furate şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.