Ziua Naţională a Culturii 2018! Maria Grapini a depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu

Ziua Naţională a Culturii 2018! Maria Grapini a depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu

- in Locale, Social, Stiri
0

După ce a organizat, în 10 ianuarie, la Bruxelles, în PE, un eveniment grandios, împreună cu trei europarlamentari străini, pe tema Balcanilor și a Sud-Estului Mediteranei, europarlamentarul Maria Grapini a ajuns în țară, vineri, 12 ianuarie, şi a participat la acțiunile desfășurate la Băile Herculane, pentru a marca Ziua Naţională a Culturii şi a-l omagia pe poetul Mihai Eminescu.

Primul moment a fost la Herculane. Au fost depuse coroane la bustul marelui poet. “Am fost onorată să deschid ceremonia. Pe ploaie, s-a recitat Eminescu. Au fost prezenți academicieni din România și Republica Moldova, scriitori și poeți din România, Serbia şi Moldova”, a declarat Maria Grapini.

Evenimente vor fi şi la Orșova, unde europalamentarul le va vorbi celor prezenți despre moștenirea culturală a unicului Eminescu, va decerna premii și medalii în cadrul Festivalului de Literatură ,,Mihai Eminescu”. De asemenea, Maria Grapini va depune o jerbă, la statuia poetului, din Orșova și va participa la slujba de pomenire, ce va avea loc la Mănăstirea ,,Sfânta Ana”.

Gh. M.