Tupeu de milițian. Polițiștii de la Secția 4 Timișoara acționează precum bandiții, lângă Pasajul Jiul

Tupeu de milițian. Polițiștii de la Secția 4 Timișoara acționează precum bandiții, lângă Pasajul Jiul

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
8

Ce faci când ești polițist și nu ți-ai făcut cota de amenzi? Te așezi la pândă și aștepți „gâscanii”. Compartament josnic și ilegal al polițiștilor de la Secția 4 Poliție Timișoara. Aceștia s-au așezat în “foame” după amenzi la cea mai șocantă intersecție din Timișoara. Aici există o linie punctată pentru a vira la stânga, dublată însă de o linie continuă. O altă aberație din seria nebuniilor de la proaspăt deschisul Pasaj Jiul. Șeful Comisiei de Circulație din Primăria Timișoara, Culiță Chiș este și el de acord că polițiștii au procedat ca niște amatori. Este vorba despre intersecția străzilor Circumvalațiunii cu Chișinău, în fața fostei poliții rutiere.

Un timișorean a încasat o amendă record, zilele trecute, aproape 3.500 de lei, complet ilegal. În loc de scuze a primit din partea polițiștilor aere de superioritate și amenințări. Dacă nu este cuminte rămâne și fără carnet. A fost voba doar despre niște “milițieni” cu  acte în regulă de la una dintre cele mai blamate secții din Timișoara – controversata Secție 4.

„Am văzut linia punctată și ca alți șoferi din fața mea am luat-o la stânga. Am fost oprit și când am încercat să le explic polițiștilor că am trecut conform marcajului mi s-a spus foarte sever că dacă nu rămân în mașină nu mai am carnet. Am spus că plătesc dacă sunt vinovat, deși nu eram. Mai mulți șoferi au fost opriți lângă mine și toți au spus că vor da în judecată poliția. La fel voi face și eu. Oamenii legii mi-au explicat că marcajul punctat e de pe vremea când se lucra la Pasajul Jiul. Dar acum e gata și nu mai sunt valabile. E penibil ca în Timișoara să pățești așa ceva”, a declarat pentru banatulmeu.ro , Dan Mithiu.

Cum polițiștii din Timișoara s-au învățat să dea declarații doar prin intermediul unui purtător de cuvânt care nici el nu știe sau nu spune mai nimic am luat legătura cu oamenii responsabili despre respectivele marcaje. Culiță Chiș, șeful Comisiei de Circulație din Primăria Timișoara a fost extrem de suprins de gestul oamenilor legii.

“Dacă este linie punctată este voie să o iei la stânga. Când ai o linie punctată lângă linia continuă înseamnă că ai voie să treci peste linia continuă. Linia punctată nu mai este valabilă când se șterge de acolo. Cât e acolo e valabilă. Voi verifica și eu ce se întâmplă, dar problema pare simplă. Dacă vom stabili în comisia de circulație că trebuie ștearsă este cu totul altceva, dar cât există ea este valabilă”, a declarat pentru banatulmeu.ro Culiță Chiș. Numele polițistului care a făcut pe Dumnezeu când nu era cazul nu poate rămâne anonim. Marius Crăciun este agentul de la Secția 4 Poliție Timișoara care s-a mirat cum de niște timișoreni nu știu că acele marcaje nu mai sunt valabile. Cică de la finalizarea lucrărilor la Pasajul Jiul… si nimeni nu le-a șters. În acel loc, în fiecare minut, cel putin un șofer virează la stânga, la orele de vârf.