Tupeu de milițian. Polițiștii de la Secția 4 Timișoara acționează precum bandiții, lângă Pasajul Jiul

Tupeu de milițian. Polițiștii de la Secția 4 Timișoara acționează precum bandiții, lângă Pasajul Jiul

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
8

Ce faci când ești polițist și nu ți-ai făcut cota de amenzi? Te așezi la pândă și aștepți „gâscanii”. Compartament josnic și ilegal al polițiștilor de la Secția 4 Poliție Timișoara. Aceștia s-au așezat în “foame” după amenzi la cea mai șocantă intersecție din Timișoara. Aici există o linie punctată pentru a vira la stânga, dublată însă de o linie continuă. O altă aberație din seria nebuniilor de la proaspăt deschisul Pasaj Jiul. Șeful Comisiei de Circulație din Primăria Timișoara, Culiță Chiș este și el de acord că polițiștii au procedat ca niște amatori. Este vorba despre intersecția străzilor Circumvalațiunii cu Chișinău, în fața fostei poliții rutiere.

Un timișorean a încasat o amendă record, zilele trecute, aproape 3.500 de lei, complet ilegal. În loc de scuze a primit din partea polițiștilor aere de superioritate și amenințări. Dacă nu este cuminte rămâne și fără carnet. A fost voba doar despre niște “milițieni” cu  acte în regulă de la una dintre cele mai blamate secții din Timișoara – controversata Secție 4.

„Am văzut linia punctată și ca alți șoferi din fața mea am luat-o la stânga. Am fost oprit și când am încercat să le explic polițiștilor că am trecut conform marcajului mi s-a spus foarte sever că dacă nu rămân în mașină nu mai am carnet. Am spus că plătesc dacă sunt vinovat, deși nu eram. Mai mulți șoferi au fost opriți lângă mine și toți au spus că vor da în judecată poliția. La fel voi face și eu. Oamenii legii mi-au explicat că marcajul punctat e de pe vremea când se lucra la Pasajul Jiul. Dar acum e gata și nu mai sunt valabile. E penibil ca în Timișoara să pățești așa ceva”, a declarat pentru banatulmeu.ro , Dan Mithiu.

Cum polițiștii din Timișoara s-au învățat să dea declarații doar prin intermediul unui purtător de cuvânt care nici el nu știe sau nu spune mai nimic am luat legătura cu oamenii responsabili despre respectivele marcaje. Culiță Chiș, șeful Comisiei de Circulație din Primăria Timișoara a fost extrem de suprins de gestul oamenilor legii.

“Dacă este linie punctată este voie să o iei la stânga. Când ai o linie punctată lângă linia continuă înseamnă că ai voie să treci peste linia continuă. Linia punctată nu mai este valabilă când se șterge de acolo. Cât e acolo e valabilă. Voi verifica și eu ce se întâmplă, dar problema pare simplă. Dacă vom stabili în comisia de circulație că trebuie ștearsă este cu totul altceva, dar cât există ea este valabilă”, a declarat pentru banatulmeu.ro Culiță Chiș. Numele polițistului care a făcut pe Dumnezeu când nu era cazul nu poate rămâne anonim. Marius Crăciun este agentul de la Secția 4 Poliție Timișoara care s-a mirat cum de niște timișoreni nu știu că acele marcaje nu mai sunt valabile. Cică de la finalizarea lucrărilor la Pasajul Jiul… si nimeni nu le-a șters. În acel loc, în fiecare minut, cel putin un șofer virează la stânga, la orele de vârf.

 • Daniela

  Poliția e mana in mana cu comisia de circulație. S-au înțeles sa nu șteargă liniile pentru ca gaborii sa isi faca norma de amenzi. Toti o iau acolo la stânga. Rusions

  • Mihai

   Corect, mulți fac stânga, DEȘI ESTE UN INDICATOR CARE ARATĂ obilgatoriu inainte !!!!!!
   De ce nu faceti referire la el !

 • Ionutz Stefanescu

  nu este singurul ca re a luat 3500 lei amenda tot acolo am luat o si eu tot de la cei de la sectia 4
  sunt destepti baietii dar vedem ce va spune instanta

 • Darius

  Dl. Ovidiu Marascu de data aceasta nu aveti dreptate si dati dovada de neprofesionalism:
  1.In acea intersectie este aplicat pe partea carosabila marcajul longitudinal continuu, dublat de o linie discontinua de culoare galbena(de pe vremea cand se executau lucrari la pasajul Jiu )
  2.In acea intersectie exista un indicator cu semnificatia ” Obligatoriu inainte ”
  Ce ati facut intr-o situatie neclara? ati procedat ca si alti cativa conducatori auto nu?(pai daca alt conducator nu e corect, eu de ce sa fiu?)
  Ma bucur ca ati postat si procesul-verbal sa vedem ca sunteti posesorul unui BMW.
  In procesul-verbal sunteti sanctionati pentru 2 contraventii: trecerea peste marcujului longitudinal continuu si nerespectarea semnifcatiei indicatorului de obligare pe directia inainte, dar de indicator nu scrieti nimic.
  Daca intradevar ati vorbit cu dl. Culita Chis si el a raspuns cum scrieti dvs. mai sus, propun sa va plateasca jumatate din amenda(cam atat e si vina Comisiei de Circulatie Timis ca nu a inlaturat acel marcaj longitudinal discontinuu ori indicatorul).
  Apropo 3500 lei e amenda stabilita de politist, dar aveti dreptul sa platiti 1/2 din minimul amenzii in 48 ore, adica 942 lei.
  In toate tarile Vestice sta Politia la panda, sunt montate camere si radare ascunse, dar banuiesc ca acolo respectati legislatia rutiera ca amenzile sunt mai mari.

  • Ovidiu Marascu

   Domnule Darius pe ce lume trăiți? Hai pe bune chiar credeati ca pot scrie despre mine😀😀😀😀? Sigur nu sunteti politist?😀😀😀

   • Dragan Giurgiev

    La ce subiecte ati scris pana acum in cariera dvs. jurnalistica va credeti un bun jurnalist? Cred ca traiti intr-o alta lume unde sunteti bun.

  • Anonim

   Care este legatura cu marca autoturismului pe care il conduci?
   Amenda se acorda in functie de marca?
   Mentalitate de posesor de Logan… „are BMW… ii dam amenda maxima ca sigur a mai incalcat si alte reguli de circulatie :)”

 • Anonim

  Vad ca domnul Darius se pricepe la amenzi la fel de bine ca si militienii de la sectia 4. Explicati-mi si mie la ce clasa de contraventii incadrati aceste abateri, pentru ca in legislatie nerespectarea indicatoarelor este in clasa III (6-8 puncte amenda). Clasa IV de contraventii se sanctioneaza cu 9-20 puncte. De unde a scos militianul 24 de puncte?!
  Apropo de termenul de 48 de ore… in care matematica jumatate din 3480 este 942?