Tradiționalul concert de colinde, la Filarmonica Banatul din Timişoara

Tradiționalul concert de colinde, la Filarmonica Banatul din Timişoara

- in Locale, Social, Stiri
0

În Sala „Capitol” a Filarmonicii Banatul din Timișoara, a avut loc tradiționalul concert de colinde, susținut de Corul Prologos al Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul” și al Grădiniței „Troița”  din Timisoara.

Programul celei de a VIII-a ediții a concertului a cuprins mai multe colinde, interpretate atât de copiii de la grădiniță, împreună cu cei din clasele primare, cât și de copiii de la gimnaziu. Un moment deosebit l-a constituit Corul de fete al Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget, Corala Mărgana din localitatea Marga, jud. Caraș Severin și Corul de părinți Prologos.

Este deja un concert cu tradiție pentru timișoreni, ce a ajuns anul acesta la a VIII-a ediție. Concertul este foarte îndrăgit de comunitatea de copii, părinți și bunici din Timișoara”, a spus Ioana Popescu, director de promovare al Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul”.

La eveniment au participat clerici, profesori, elevi, studenți, dar și părinții și apropiții copiilor de la cele două unități de învățământ organizatoare. La final, toate corurile participante, prin cântul și portul popular, au încântat auditoriul printr-un program de colinde, prin care au transmis bucuria specifică perioadei Crăciunului.