Strigătul disperat al unei timișorence, mamă a doi copii cu autism: cum a virat ANAF banii necesari terapiilor într-un cont greșit: „Se cheamă crimă”

Strigătul disperat al unei timișorence, mamă a doi copii cu autism: cum a virat ANAF banii necesari terapiilor într-un cont greșit: „Se cheamă crimă”

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Timișoreanca Georgiana Boian, mamă a doi copii diagnosticați cu autism, Alex – 9 ani și Radu – 7 ani, a rămas fără banii necesari terapiilor micuților dintr-un motiv revoltător. Reprezentanții ANAF Timișoara au virat banii proveniți din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit în contul unei alte asociații. Este vorba, în total, de peste 30.000 de lei.

În speranța că situația s-ar putea schimba, Georgiana Boian a scris un mesaj pe Facebook.

„Sunt Georgiana Boian, mama lui Alex și a lui Radu (9 și 7 ani), amândoi diagnosticați cu autism. Pentru ei am înființat acum 3 ani Asociația Alex, Radu și autismul. Viața noastră nu e ușoară, băieții fac zilnic terapie de la 2 ani, au făcut progrese, dar încă mai e de tras. Eu am renunțat la job pentru că trebuie să mă ocup de ei, să îi duc, să îi aduc și restul; doar soțul lucrează, ca să ne permitem o chirie , facturi și mâncare. Nu știm ce e aia vacanță, ai mei nu au văzut marea. Tragem ca să recupereze cât mai mult, acum cât încă se poate. Nu mă plâng, caut resurse și idei de strângeri de fonduri, mă rog de oameni să ne redirecționeze cei 2% din impozitul pe venit. Fac orice pentru puștii mei, să le ofer o șansă„, povestește timișoreanca.

Georgiana Boian spune că banii necesari terapiilor sunt strânși prin două modalități: în martie-aprilie intră banii proveniți din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, și luna octombrie, când este organizat evenimentul caritabil Cămara cu veselie. „Dacă mi-ai luat una din pietrele astea, se cheamă crimă„, semnalează Georgiana Boian.

Însă, femeia spune că anul acesta, în mai, a descoperit că banii din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit au fost virați în contul unei alte asociații. Și anume, 31.000 lei.

Celălalt ONG ridică din umeri, că nu au cum să îi oblige să îi restituie și că oricum i-au cheltuit. Fiscul, după hârtii oficiale și întrebări neoficiale, îmi comunică sec că îmi voi primi banii în decembrie, când o să intre banii în contul celorlalți. Nu contează că eu am de plătit terapii, grădiniță, shadow etc… Nu contează că 400 oameni au semnat, au ales să redirecționeze către noi, nu contează nimic. Să așteptăm. Acum întreb eu: ce vină au copiii mei? Cum o să achit eu 3.500 lei lunar? De unde? Dacă întrerup terapiile, ei regresează. De ce? Cine a greșit și cine își asumă vina? De ce după ce oricum ne umilesc la sânge de fiecare dată când depunem formularele, ne iau și banii cuveniți, ridică din umeri și sec “să așteptăm”. Nu, nu pot să aștept! E dreptul nostru! E greșeala lor și să își asume. Dacă ar fi fost invers, în două secunde blocau toate conturile. Cât timp mai trebuie să suportăm umilințele sistemului?„, a scris disperată Georgiana Boian, pe Facebook.

Oamenii care doresc să le dea o mână de ajutor celor doi copii diagnosticați cu autism pot face donații în contul RO46INGB0000999904328126, Asociația Alex, Radu și autismul.