Slujbă de pomenire a Regelui Mihai la catedrala din Timișoara, oficiată de mitropolitul Banatului: „A făcut multe pentru bănățeni” Foto

Slujbă de pomenire a Regelui Mihai la catedrala din Timișoara, oficiată de mitropolitul Banatului: „A făcut multe pentru bănățeni” Foto

- in Locale, Slider, Stiri
0
regele mihai

Sute de timișoreni au participat miercuri, 6 decembrie, după liturghie, la slujba de pomenire a Regelui Mihai I, oficiată la catedrala mitropolitană de IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți. La slujbă au participat și vicepremierul României, Paul Stănescu, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai unor instituții de învățământ din Timișoara, precum și primari din mai multe localități din județ.

În urmă cu 71 de ani, Regele Mihai, după ce a contribuit la zidirea acestei catedrale, a fost invitat de bănățeni să participle la sfințirea ei. Dacă atunci l-au așteptat cu inimile deschise și cu dangătul de clopot, astăzi, credincioșii din părțile Banatului îi petrec sufletul până la porțile cerului, în rugăciune și în dangăt de clopot. Am făcut astăzi această pomenire pentru Regale Mihai, pentru tot ce a făcut pentru țară și pentru Banat, de a ridica o asemenea catedrală, mândria Banatului și a țării. Am făcut această pomenire și în amintirea prieteniei sincere, pe care a avut-o regale Mihai cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae, care l-a primit cu bucurie în această catedrală. De acum, amândoi se vor întâlni în <<patria>> de Sus. Dumnezeu să-l ierte și să-i răsplătească însutit, pentru tot ceea ce a făcut pentru bănățeni, pentru toți românii și pentru țară!”, a spus ÎPS Ioan Selejan, la finalul slujbei de pomenire.

De asemenea, în dreptul picturii cu Regele Mihai I, aflată la intrarea în catedrală, a fost așezată o carte de condoleanțe deschisă în memoria Majestății Sale. Credincioșii sunt invitați să scrie un mesaj în carte și să depună flori.

Foto: Mitropolia Banatului