Școala a început și pentru copiii închiși în Centrul Educativ Buziaș

Școala a început și pentru copiii închiși în Centrul Educativ Buziaș

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
3

Și copiii care se află după gratii, închiși pentru diferite infracțiuni în Centrul Educativ Buziaș, au început școala astăzi. Potrivit reprezentanților instituției, la Buziaș sunt internați 153 de minori din 23 de județe, dintre care 123 sunt înscriși la școală. 27 dintre școlari sunt înscriși în învățământul primar, 67 în cel gimnazial și 29 la liceu.

Minorii vor învață la Şcoala Gimnazială Specială care funcţionează în cadrul Centrului Educativ Buziaş, unde curriculum şcolar a fost adaptat la nevoile persoanelor internate și sunt organizate cursuri de alfabetizare în vederea sprijinirii acelor elevi care nu au reuşit să asimileze deprinderile de scris- citit.

Şcolarizarea persoanelor internate, concomitent cu includerea in programe centrate pe nevoile educaţionale, contribuie la îmbunătăţirea nivelului educaţional a tinerilor asistaţi, la formarea unor deprinderi si atitudini prosociale sporind astfel şansele de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni„, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Educativ Buziaș.