S-au facut cartile pentru pensionarea JUPANILOR din Universitatea Politehnica Timisoara

S-au facut cartile pentru pensionarea JUPANILOR din Universitatea Politehnica Timisoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
27

Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara (UPT), Viorel Serban este pregatit sa fie rector si la… pensie. Nu este singurul personaj din conducerea UPT care si-a facut „pensia usoara”. Peste cateva zile, pe 23 octombrie, prorectorul Corneliu Davidescu implineste 65 de ani – varsta la care se ia pensia in Romania. Legal… Pentru a se acoperi, rectorul Serban si viitoarea “trupa de pesionari” din conducerea UPT, au decis sa prelungeasca tacit mandatul a doi decani din UPT. Ambii oameni de certa valoare in domeniile lor. Aceste prelungiri insa, care nu au fost date in mandatul trecut, sunt alibiul prin care Viorel Serban va dori sa conduca Universitatea Politehnica din Timisoara din postura de „tanar pensionar”. Chiar si daca acest lucru nu va fi decat pentru cateva luni. banatulmeu.ro a vorbit cu cei mai implicati universitari din UPT in ciudatul fenomen de la Timisoara. Cu totii au acceptat o discutie deschisa. Unul singur a refuzat-o. Cel putin pentru moment…

Scandalul mocnit din UPT in care unii dascali nu sunt de acord ca cei ce au implinit 65 de ani sa mai detina functii de conducere, conform unui articol din Carta UPT, a inceput cu ceva vreme in urma. Initial au fost reprosuri, apoi sesizari interne. Nemultumirile din UPT au ajuns insa si pe masa Ministerului Educatiei, dar si la DNA. Articolul 206, paragraful 5 din Carta UPT este invocat de cei ce sustin ca la Politehnica din Timisoara se incalca legea. „Personalul pensionat , respectiv care a atins varsta de pensionare nu poate ocupa functii de conducere sau de administrare in universitate, la niciun nivel. Mandatele celor care detin functii de conducere sau de administrare, la orice nivel, inceteaza de drept la implinirea varstei de pensionare”, se arata la articolul 206, paragraful 5 din Carta UPT. Pare foarte clar. Inocentiu Maniu decanul de la Mecanica si Nicolae Vaszilcsin, decanul de la Chimie sunt ce doi dascali din UPT care detin functii de conducere in universitate desi au implinit varsta de 65 de ani, desi articolul 206 le interzice acest lucru. Cei doi sustin insa ca articolul 206 din Carta UPT nu se mai aplica pentru ca Carta e invechita si ei isi vor incheia mandatul la termenul stabilit de concurs –  2020.

Ilare Bordeasu dezamagit de cei doi decani

Vicepresedintele Alma Mater la nivel national, Ilare Bordeasu este unul dintre dascalii de la UPT extrem de dezamagiti de comportamentul colegilor lui ce nu vor sa plece de pe functii. Bordeasu este si presedintele comisiei de resurse umane din cadrul Senatului UPT. El a refuzat sa participe la votul la care cei doi decani au primit prelungire de activitate si tacit prelungirea de mandat in functia de deacan a facultatii pe care o conduc.  

„Articolul 206 aliniatul 5 din Carta UPT este incalcat flagrant si inacceptabil nu atat de catre cei ce sunt in functiile de conducere, cat de domnul rector ca sef al consiliului de administratie ce trebuia sa impuna respectarea prevederilor acestei carte universitare ca si garant al legalitatii si  normalitatii in Universitatea Politehnica din Timisoara. Incalcarea legii de catre cei doi decani: domnul Nicolae Vaszilcsin si Maniu Inocentiu este de asemenea pentru mine o mare dezamagire pentru ca valoarea profesionala evidenta pe care o au nu este incununata de o moralitate, o onoare, un respect al hainei de dascal despre care au vorbit atatia ani la rand inainte de implinirea varstei de pensionare. Ei sunt promotori ai acestor principii – ca trebuie sa respecti Carta, ca la 65 de ani nu este o rusine sa te pensionezi si poti continua in UPT sa continui o activitate fie din pozitia de conducator de doctorat, cum domniile lor sunt, fie din pozitiile de consilieri, fie din pozitia de a tine ore in functie de finantare. Insasi domniile lor au cerut pensionarea mentorilor pe care i-au avut. Nu vreau sa spun ca sunt mult mai buni ca dansii, dar le erau mentori si i-au format. Este trist ca si-au murdarit haina de dascal”, ne-a declarat Ilare Bordeasu.

In opinia profesorului universitar de la Mecanica mai multi oameni din UPT sunt vinovati de incalcarea Cartei UPT. Fiecare cu partea lui de vina.

„Stiu ca presedintele Senatului UPT a solicitat rectorului sa se respecte Carta, dar are vina ca nu a mers cu informarea pana la nivel de minister si in instanta ca sa ceara aplicarea prevederilor legale. Pe domnii decani, cu tot respectul pentru pregatirea profesionala, ii vad vinovati ca nu inteleg ca le-a incetat mandatul conform cartei si semnaturile lor pot sa produca un efect dezastruos. In sensul sa fie lovite de nulitate. Au dat dovada ca nu au onoare, respect fata de haina si nu stiu sa transmita tinerilor o mentalitate etica fata de legislatia si regulamentele in vigoare. Cel mai vinovat este totusi rectorul Serban, garantul normalitatii, garantul promovarii onoarei, respectarii hainei de dascal in UPT. Acceptul dansului tacit nu il scuza si nu ii ofera niciun argument de aparare in fata incalcarii Cartei”, mai spune Bordeasu.

Scoaterea articolului 206 din Carta UPT a picat de patru ori la vot

Presedintele Senatului UPT, profesorul universitar Radu Vasiu este si el convins ca Carta UPT este incalcata prin mentinerea in functiile de comducere a celor doi decani. Nu se simte insa amenintat ca Senatul UPT a permis ca Inocentiu Maniu, decanul de la Mecanica si Nicolae Vaszilcsin, decanul de la Chimie sa fie sefi si dupa ce au implinit varsta legala de pensionare.

 „Solutia nu poate veni decat pe linie administrativa. Daca nu, cineva poate sesiza si instanta, desi eu sper sa avem intelepciunea sa nu ajungem aici. Articolul 206 din Carta Upt este un articol valid, un articol din 2011 in carta universitara cand a fost introdusa si noua lege a educatiei. In patru randuri succesiv a incercat sa fie scos cand legea a fost modificata si prevedea posibilitatea ca o prevedere de genul asta sa nu mai apara in Carta. La vot a cazut de fiecare data si prevederea a ramas in Carta pentru ca asa a vrut comunitateea universitara prin vot. Carta este in utima instanta expresia autonomiei universtare care are rol de legislatie de ultim nivel ce ar trebui sa se aplice”, a declarat pentru www.banatulmeu.ro, presedintele senatului UPT.

Intrebat daca nu se sperie ca este presedinte la un senat ce nu tine cont de Carta UPT, profesorul Vasiu nu a parut ingrijorat.

„Eu nu raspund din acest punct de vedere pentru ca atributiile mele nu sunt sa verific ci sa iau masuri in momentul in care nu se respecta Carta.  Noi ca si senat avem obligatia sa adoptam o anumita prevedere si sa sesizam cand Carta nu este respectata. Sesizare pe care am facut-o in numele senatului  – consiliului de administratie. Mai departe masurile de uz administartiv nu pot fi luate decat pe linie administrativa de catre cei care sunt in drept sa faca asa ceva”, ne-a mai spus Vasiu.

„De ce sa imi dau demisia cand facultatea de Mecanica merge foarte bine?”

Decanii acuzati de mai multi colegi ca ar incalca Cata UPT pentru ca detin functii de conducere si dupa 65 de ani au acceptat sa vorbeasca. Cu mici detalii pozitia celor doi este similara. Carta UPT a ramas in urma, iar articolul respectiv nu trebuie aplicat. Inocentiu Maniu decanul de la Mecanica si Nicolae Vaszilcsin, decanul de la Chimie au dat concurs pe functie in 2016. Conform mandatului semnat de rectorul Viorel Serban acestia sunt decani pana in 2020. Chiar daca atunci vor avea 68 de ani…

„Eu nu am cerut niciodata prelungirea functiei, eu am cerut prelungire de activitate in Senat. Legea actuala permite daca esti profesor activ sa ai functie administrativa. Carta noastra e facuta in 2011. De atunci nu a mai fost actualizata. Eu zic ca orice carta ce se respecta trebuie sa respecte legile romaniei. Eu ca membru in senat sunt dispus sa votez reactualizarea ei. Unele chestii s-au modificat, asta nu, probabil au fost interese. Am dat  concurs si am o decizie data de rectorul universitatii. Avem o conducere, un rector, el hotareste. De ce sa imi dau demisia cand facultatea de Mecanica merge foarte bine? Avem plus la admitere. Pentru ce sa imi dau demisia Ca vor unii sau altii? Daca cineva voia sau viza functia asta trebuai sa vina la concurs”, ne-a declarat decanul de la Mecanica, Ioncentiu Maniu.

Profesorul universitar Nicolae Vaszilcsin, decanul de la Chimie a acceptat o discutie fata in fata despre neintelegereile de la UPT. Pozitia lui este una transanta. Vaszilcsin sustinut neconditionat de colegi, dar si de rectorul Viorel Serban vrea sa isi duca la capat mandatul. Pana in 2020. Complet legal, sustine el.

„Carta UPT reprezinta instructiunile de ordine interna in universitatea noastra. Carta UPT trebuie sa respecte legile. Carta UPT a fost scrisa pe baza constitutiei, pe baza codului muncii si a legii invatamantului din 2011. In acea lege se specifica ca la implinirea varstei de pensionare – 65 de ani – mandatul pentru functiile executive inceteaza de drept, conform legii. Si in carta noastra se prevede exact acelasi lucru: ca la 65 de ani inceteaza de drept mandatul unei functii executive. Dar intre timp legea invatamantului a fost modificata. Este o lege organica in sensul in care tot ce se prevede contrar in  alte reglementari de pana atunci se elimina. In legea modificata, in varianta din 2017 accesibila pe internet, se poate vedea ca acea prevedere care limiteaza mandatul unei functii executive la 65 de ani a fost eliminata. Nu vad de ce ar trebui sa-mi dau demisia. Chiar daca ar exista aceasta prevedere in lege rectorul este cel ce trebuie sa dea un ordin, o dispozitie de incetare a mandatului. In carta Upt acel articol a ramas nemodificat. Carta se actualizeaza, dar nu poate fi modificata de la luna la luna cum apar modificarile legislative, dar orice articol al Cartei in momentul cand se constata ca incalca o prevedere a legii acel articol devine caduc – adica nu se aplica. Carta este in continuare aplicabila, dar acele articole ce incalca legea nu sunt aplicabile. Functia de decan am obtinut-o in 2016. (…) In mod normal mandatul meu este pe durata 2016-2020 . Atata timp cat m-am angajat in fata rectorului si a colegilor mei vreau sa il duc la capat. Candidatura mea a primit girul consiliului facultatii. Nu m-am dus sa candidez fara sa am sprijinul colegilor mei. Daca legea este incalcata intr-un fel, rezolvarea nu este intr-o demisie. S-a incalcat legea? Să rezolve problema cel care are autoritatea sa o rezolve, adica rectorul. Eu am fost la rector. L-am intrebat, am cerut parerea. Mi-a sus ca el nu are niciun motiv sa dea un ordin de incetare a mandatului”, ne-a spus profesorul universitare Vaszilcsin.

Decanul de la Chimie a avut si un mesaj pentru unul dintre profesorii din Politehnica care nu i-a impartasit ideile.

„Aceasta problema s-a pus de catre unii colegi in sedintele de senat. Pot sa spun ca este un coleg apropiat care a spus lucrurile acestea. E vorba despre profesorul Ilare Bordeasu. El  sustine ca dreptatea este de partea lui. Eu sustin ca nu trebuie sa imi dau demisia, dar accept un ordin. Fie si de destituire, sau incetare a mandatului fara nicio problema. Eu nu ma cramponez de scaunul acesta, dar spun si eu – colegul meu Ilare Bordeasu este presedintele de onoare al sindicatului din Politehnica. M-as fi asteptat de la el la alta atitudine, pentru ca si eu sunt om al muncii in Politehnica si membru fondator al sindicatului. M-as fi asteptat la un pic de ajutor si nu o astfel de atitudine adversa”, ne-a mai spus decanul de la Chimie.

Presedintele Sindicatului Liber din UPT, Corneliu Podoleanu cere respectarea legii in divergentele de la Politehnica din Timisoara.

„Trebuie sa se respecte legislatia in vigoare, respectiv legea 1 pe 2011 si Carta universitara. Am votat pentru continuarea activitatii de profesor a colegilor care au implinit varsta de pensionare si au fost la prima, respectiv a doua prelungire. Contractul de munca inceteaza de drept la implinirea varstei de pensionare. Conform legislatiei si hotararii de prelungire a senatului se va intocmi un contract pe perioada determinata cu toate drepturile fecuniare, problema pierderii functiei administrative: decan, rector, prorector, director de departament, director biblioteca, etc este rezolvata de articolul 206 aliniatul 5 din Carta UPT”, a declarat presedintele SLUPT, senatorul Corneliu Podoleanu.

Rectorul UPT, Viorel Serban nu a acceptat sa explice telefonic problema de la UPT care a ajuns si in atentia Ministerului Educatiei. El a dorit sa discute fata in fata despre subiect, dar „programarea” poate fi facuta doar incepand de joi, 12 octombrie.

VA URMA

 • Dormiti linistiti

  Niciodata Politehnica nu a fost condusa de o gasca de smecheri ca acum. In actul de conducere nu pune problema sa se respecte legea. Numai sa mearga smecheria. Au fost prelungiti profesori care, la performante profesionale ar trebui sa fie facuti lectori. Oare pe ce loc se sta in clasamentul mondial ? In top 500 ? Daaaa ?

 • homo academicus

  Stiau de la data concursului ca si alti decani au fost retrasi din functie cand au implinit varsta de pensionare. Ba chiar ei au votat in Senatul universitatii neprelungirea activitatii in functie de conducere la atingerea varstei de pensionare. Si au votat pentru pensionarea altora.
  Acum vor reguli noi pentru ei. Ca cica ei sunt „speciali”.
  Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit!

 • bombonel

  Ca for suprem de conducere, daca Seanatul universitati constata faptul ca cei din Consiliul de administratie refuza sa aplice hotararile forului, atunci are obligatia sa revoace Consiliul de administratie, in baza Art 164/8/z.

  Pana si Ecaterina Andronescu a inteles ca nu poate sa aiba onoare daca incearca sa ocupe o pozitie administrativa in Universitatea Politehnica Bucuresti, dupa atingerea varstei de pensionare.

 • Georgi

  Rusine Politehnica Timișoara. Ati ajuns de râsul lumii!

 • Lei

  Serban aurel e un mafiot de prima mana. O stie si familia lui. Rusine

  • Dormiti linistiti

   Mai mult, eu cred ca ce se naste din potaie, mananca bine. Ca Aurica se compara o data cu sublimul invatator Siddhartha Gautami …

 • Coleg de breasla si generatie

  Domnule Maniu, de ce faceti afirmatii mincinoase. Siti bine ca prevederea Cartei UPT este in concordanta cu legea educatiei, cu toate modificarile aduse dupa 2012.
  Cum puteti uita ca insasi prodecanul dumneavoastra prof. Bereteu Liviu a fost demis (obligat de Dl rector). Acum trei ani. Va credeam un om vertical. V-a orbit functia. Credeam ca abia asteptati sa faceti stiinta si performanta, asa cum ati tot afirmat. ca nu tineti de functie. ACUM SE VEDE.

 • Traian Vuia

  Inocentiu Maniu, decanul de la mecanica dezinformeaza prin omitere cand spune ca „Legea actuala permite daca esti profesor activ sa ai si functie administrativa” deoarece legea actuala permite daca esti profesor activ sa ai si functie administrativa doar daca iti permite si carta universitara care
  are rol de legislatie de ultim nivel. Deci, pe langa faptul ca dati dovada de lipsa de moralitate incercand sa dezinformati, incalcati si legea. Pentru ce va coboriti atat de jos? Doar pentru o functie de conducere? Rusine sa va fie.
  Mai si mintiti cu nerusinare cand spune-ti: „carta universitara nu a mai fost acualizata din 2011”, chiar presedintele senatului, Vasiu, ne zice ca din 2011 pana acum de 4 ori sa incercat scoaterea articolul 206 din Carta Upt si ca a cazut la vot de fiecare data. Sa inteleg ca din 2011 pana acum a-ti incercat „actualizarea” cartei UPT de 4 ori si nu a-ti fost lasat de comunitatea universitara?
  De ce toti antecesori dumneavoastra (si inainte si dupa 2011, acum 3 ani, acum 2 ani) au demisionat din functiile de conducere cand au implinit varsta de pensionare si dumneavoastra domnilor decani nu? Din cauza ca ei au avut onoare si moralitate, si dumneavoastra nu.
  Pacat domnule Maniu, pacat de experienta dumneavoastra profesionala murdarita de imoralitatea care scoate ce este mai rau din dumneavoastra de dragul unei functii de conducere.

  • Coleg de breasla si generatie

   De ce nu aveti curajul sa ii spuneti aceste vorbe in fata domnului Inocentiu Maniu?
   Va ascundeti caracterul josnic sub un nume mare ~Traian Vuia~. Rusine.

 • Coleg de breasla si generatie

  Domnule profesor Vaszilcsin aveti dreptate Carta universitara nu poate fi mai presus decat o lege organica cum este Legea invatamantului. In legea invatamantului nr.1/2011 publicata in Monitorul oficial nr.18 din 10 ianuarie 2011 scrie : Art. 215 a fost abrogat de pct. 10 al art. I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 92 din 18 decembrie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 864 din 19 decembrie 2012.
  De ce revizuirea cartei din 2014 nu tine cont de modificarile legii?

 • Coleg de breasla si generatie

  Domnule profesor Vaszilcsin aveti dreptere : Art. 215 (invocat de arti, 2006 de carta) a fost abrogat de pct. 10 al art. I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 92 din 18 decembrie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 864 din 19 decembrie 2012. Carta universitara nu este mai presus de o lege organica cum este Legea invatamantului.
  Actualizarile din 2014 nu sunt legale. Aveti dreptate.

 • Tot Coleg

  Asa este art 215 a fost abrogat. Numai ca art 289 (al.1,3 si 6) da dreptul cartei sa impuna propriile regului. Acest articol este valabil. Si acesta est tot in L1/2011 revizuita si adaugita. Carta UPT este in concordanta cu legea. De aceea. dupa 2012 a fost respinsa propunerea de modfificare. De patru ori.
  Va dati seama ca altfel Universitatea de Vest, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, si alte si altele, ar fi in contradictii cu legea. La universitatile mentionate toti care au implinesc varsta de 65 ani sunt pensionati. Deci…haideti sa fim corecti. Carta UPT este OK si foarte intelegatoarea ca ii mai lasa in sistem.

 • Tot coleg

  Carta UPT nu incalca Legea educatiei nr.1/2011 revizuita si adaugita.
  Citi art.289 si veti constata ca este OK. ce se incrimineaza in articol, ca nerespectare este CORECT>
  Nu inteleg incapatanarea profesorilor vizati. Canda va veni Curtea de Conturi o sa dea banii luati in plus prin incalcarea cartei.
  va dati seama ca la UVT, Universitatea Dunarea de Jos din galati, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca si alte universitati scot la pensie pe toti care au implinit 65 de ani. Si? inseamna ca la Carta universitatii incalca L1/2011 pentru ca s-a abrogat art.215. Nu este OK ce se intampla la Politehnica din Timisoara.

 • membru UPT

  Art.289 din Legea educatiei este in vigoare. Carta UPT este in acord cu acesta prin Art.206, al.5. In rset sunt vorbe si mai ales scuze fara valoare.

 • Coleg de breasla si generatie

  Domnule profesor Vasiu, cand ati incercat dumneavoastra sa modificati Carta? Citind pe site-ul UPT, concursul pentru functiile de conduce s-a desfasurat in conformitate cu Anexa 23 – Regulamentul de organizare şi desfăşurare a alegerilor: pentru structurile şi funcţiile de conducere din UPT (2016-2020; 2012-2016; adresa nr.723/17.01.2011) pentru structurile şi funcţiile de reprezentare a studenţilor din UPT scrie ca se respecta Carta Universitatii
  POLITEHNICA Tlrnisoara modiflcata, cu respectarea procedurii in vigoare, prin votul Senatului UPTdin data de 15.05.2014; sub semnatura presedintelui senatului Nicolae Robu. In 2014, articolul 215 din lege era deja abrogat.
  Orice modificare se face in baza legilor in vigoare.

 • Dr

  Bordeiasu cate scrutinuri a pierdut? Doua? Trei? Daca tot se tine atat de corect si profesionist, de ce nu a primit voturile colegilor la alegeri? Umbla cu tot felul de intrigi ca sa prinda si el un post de conducere.

  • Ac

   Sub umbrela partidului a reusit sa obtina un loc caldut de consilier. Si cat este de cinstit ……a ajuns in conflict de interese prin aprobarea dosarului fiului sau de a-i acorda primaria un teren.
   Da, isi mai doreste un post de conducere prin fraude, jigniri si calomnii la adresa colegilor.

  • Coleg de breasla si generatie

   Intreigi, minciuni si jigniri ……
   A reusit sa obtina un loc caldut de conilier, functie in care a dat un loc de casa fiului sau. Nu realizeaza ca este un conflict de interese.
   Cu orice pret isi doreste o functie de conducere….primar , rector…..De ce nu se duce ministru…..la valoarea lui

  • Coleg de breasla si generatie

   Dupa ce, cu ajutorul partidului, a reusit sa obtina un loc caldut de consilier, domnul Bordeasu incalca legile si este in conflict de interese cu primaria.
   De celelalte doua scrutinuri ce sa mai vorbim. Rezultatele la concusuri spun totul despre domnul Bordeasu……

 • Coleg de breasla si generatie

  Legea invatamantului – Art. 289 al. (6) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul în care instituţiile de învăţământ superior nu pot acoperi normele cu titulari, pot hotărî menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau în cercetare, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate, pe baza evaluării anuale a performanţelor academice, după o metodologie stabilită de senatul universitar.
  Din spusele d-nului Vaszilcsin s-a obtinut acordul consiliului facultatii si dupa metodologia stabilita de senat, a primit aprobarea de a-si continua activitatea ca titular.

  • escape

   Da, dnul Vaszilcin a obtinut acordul consiliului Facultatii sa ramana ca si cadru didactic, dar NU ARE DREPTUL sa ramana in functia de DECAN. Despre asta este vorba! Nimeni nu s-a legat de faptul ca dansul este un excelent cadru didactic universitar si poate ramane in continuare la catedra cat doreste si poate.
   Problema este ca ocupa functia ilegal de Decan pentru ca a implinit varsta de pensionare!!!

 • Coleg de breasla si generatie

  ART. 289

  (3) Senatul universitar din universităţile de stat, particulare şi

  confesionale, în baza criteriilor de performanţă profesională şi a situaţiei financiare,poate decide continuarea activităţii unui cadru didactic sau de cercetare după pensionare, în baza unui contract pe perioadă determinată de un an, cu posibilitatea de prelungire anuală conform Carteiuniversitare,

  fără limită de vârstă.

  Senatul universitar poate decide conferirea titlului onorific de profesor emerit, pentru excelenţă didactică şi de cercetare, cadrelor didactice care au atins vârsta de pensionare. Cadrele didactice pensionate pot fi plătite în regim
  de plată cu ora.

  (6) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul în care instituţiile de învăţământ superior nu pot acoperi normele cu titulari, pot hotărî menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau în cercetare, cu toate
  drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate, pe baza evaluării anuale a performanţelor academice, după o metodologie stabilită de
  senatul universitar.

  ———-

  Alin. (6) al art. 289 a fost modificat de pct. 90 al art. I din
  ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 49
  din 26 iunie 2014, publicată în
  MONITORUL OFICIAL nr. 486 din 30 iunie 2014.

  Ce nu este clar in cele doua aliniate? Calitatea de titular se mentine cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din aceasta calitate.

  Asa cum a explicat si domnul decan de la chimie ~Candidatura mea a primit girul consiliului facultatii. Nu m-am dus sa candidez fara sa am sprijinul colegilor mei. Daca legea este incalcata intr-un fel, rezolvarea nu este intr-o demisie.~
  Unde este paragraful din lege care solicita demisia decanilor?

  Felicitari domnule decan.

 • AC_UPT

  Articolul vorbeste de incalcarea Cartei UPT. Bordeasu este de vina ca se incalca? Bravo! V-ati dezvinovatit prin afirmatiile d-lui AC-dr. Bravo! Bravo!
  Urmeaza Podoleanu, apoi Vasiu si apoi cine? Noi toti din UPT care vedem ce matrapazlacuri faceti.

  • CAD

   Se incalca in viziunea lui Bordeasu. Viziune cu care a pierdut lamentabil toate alegerile la care a participat. Daca era intr-adevar un cavaler al dreptatii, cu siguranta l-ar fi votat oamenii si ar fi avut ocazia sa interpreteze carta dupa cum credea el de cuviinta.

 • Alina alea

  Vasilcin; miky de la chimie zice cel mai bine. Serban e responsabil pentru tot. Infunda puscaria, mustaciosul sri

 • Coleg de breasla si generatie

  Planul diabolic al domnului Bordeasu: sa isi puna, fara concurs, in functia de decan, persoane servile care sa il sprijine la viitoarele alegeri de rector. Ar fi ultima lui sansa sa ajunga in aceasta functie. A pierdut de doua ori cu brio, a treia oara nu mai vrea sa riste.

  Faimosul cavaler al dreptatii, isi face legea cum vrea.

  Ce articol din lege le impune celor doi decani sa isi dea demisia.

  Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul în care instituţiile
  de învăţământ superior nu pot acoperi normele cu titulari, pot hotărî
  menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau în cercetare, cu
  toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate, pe
  baza evaluării anuale a performanţelor academice, după o metodologie
  stabilită de senatul universitar. (art.289 al. 6 ) – din Legea invatamantului, lege organica mai presus de carta.

 • Doru Lele

  I-ati dat in judecata sau vreti sa se autodenunte? Senatul UPT s-a sesizat pentru nerespectarea Cartei ? Daca nu, bateti apa in piua degeaba!