Prima școală ortodoxă din Timiș și-a deschis porțile

Prima școală ortodoxă din Timiș și-a deschis porțile

- in Educatie, Locale, Stiri
2

Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”, prima școală ortodoxă din Timiș, autorizată de Ministerul Educației,  și Grădinița „Troița”  din Timișoara și-au deschis porțile pentru copiii și elevii săi. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat slujba de Te-Deum, alăuri de un sobor de preoți și diaconi de la Centrul eparhial și de la școală.

După oficierea serviciului religios a urmat intonarea Imnului de Stat al României de către elevii și profesorii școlii. Apoi au urmat luările de cuvânt din partea prof. Adela Panait, directorul Școlii „Sfântul Antim Ivireanul”, prof.  Daniela Buzatu, inspector pentru disciplina religie, care a dat citire mesajului de început de an al prof. Daniela Danielescu, inspectorul general pe județul Timiș și alți invitați.

Festivitatea de deschiderea oficială a anului școlar 2017-2018, la sediul unităților școlare, aflat pe bv. Liviu Rebreanu nr 35 a avut loc în prezența unui număr mare de copii, elevi, profesori, părinți, dar și invitați speciali, profesori de la alte școli și universități din țară.