Operatorii de servicii care și-au „uitat” cablurile pe străzi încasează amenzi după amenzi

Operatorii de servicii care și-au „uitat” cablurile pe străzi încasează amenzi după amenzi

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali îi verifică în continuare pe operatorii de telefonie, televiziune și internet respectă legislația cu privire la abandonarea pe domeniul public a diverselor resturi, materiale etc, cum ar fi cantități considerabile de cablu.

Până la ora actuală, în urma constatărilor în teren ale polițiștilor locali, dar și ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, au fost identificate 65 de locații în care au fost abandonate cabluri pe domeniul public. În total, de la începerea acțiunilor pe această linie au fost aplicate zece amenzi în cazul a patru firme care folosesc aceste cablaje la rețelele de telefonie, televiziune sau internet. Mai mult, reprezentanților celor patru firme li s-au înmânat personal notificări ca în regim de urgență să strângă cablurile care le aparțin de pe domeniul public.

Acțiunile de verificări în teren continuă, urmând a fi aplicate în continuare sancțiuni contravenționale până când cei în cauză se vor conforma. Menționăm că sancțiunile prevăzute de HCL 371/2007 modificată pe această linie sunt între 1000 și 2500 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.