Nu mai scăpăm de RUJEOLĂ: județele din vestul țării, tot pe primele locuri la numărul de îmbolnăviri

Nu mai scăpăm de RUJEOLĂ: județele din vestul țării, tot pe primele locuri la numărul de îmbolnăviri

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
pojar

Județele din vestul țării par să nu mai scape de epidemia de rujeolă. În continuare, Timiș, Arad și Caraș-Severin se mențin pe primele locuri în topul național în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate cu rujeolă.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile transmite că, la data de 14 iulie, erau înregistrate mii de cazuri de îmbolnăviri în vestul țării.

Pe primul loc se află județul Timiș, cu 1.214 îmbolnăviri, fiind urmat de Caraș-Severin – 1.109 și de Arad – 999. De asemenea, din vestul țării au murit 17 copii din cauza rujeolei. „Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 14 iulie este 8017, din care 31 de decese (8 în jud. Timiș, șase în jud. Arad, șase în jud. Dolj, trei în jud. Caraș-Severin, unul în jud. Bihor, unul în jud. Cluj, unul în jud. Călărași, unul în jud. Satu Mare, unul în jud. Vaslui, un în jud. Galați, unul în jud. Mureș și unul în București)„, comunică Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Cazuri de rujeolă au fost înregistrate în 41 de județe.