Mega-promovare a României la Bruxelles, de către europarlamentarul Maria Grapini

Mega-promovare a României la Bruxelles, de către europarlamentarul Maria Grapini

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

Artiștii, producătorii, întreprinzătorii, tinerii, cu toții au fost în luminile rampei, în inima Europei, la Bruxelles, în Parlamanetul European, miercuri 10 ianuarie, la mega-evenimentul găzduit de patru europarlamentari: Maria Grapini (Timişoara -România), Georgi Pirinski (Bulgaria), Kostadinka Kuneva (Grecia) și Neoklis Sylikiotis (Cipru).

 Tot, miercuri, Maria Grapini a organizat cu colegi din Bulgaria, Grecia și Cipru o expoziţie cu fotografii din țările din Balcani (Europa de Sud-Est). A urmat conferinţa “Amintiri comune, istorie comună a țarilor din Balcani ( Europa de Sud-Est) și viitorul comun în UE. Din cele patru țări: România, Bulgaria, Grecia și Cipru, au participat la dezbatere, istorici, profesori universitari, europarlamentari, ambasadori şi profesori de teologie. România a fost reprezentată prin doi vorbitori de mare calitate: doamna Ambasador Luminița Odobescu și prof. dr. preot Patriciu. La ora 18.00, a fot şi o masă cu produse tradiționale din România, Bulgaria, Grecia. Invitații au putut  gusta din șuncă, cârnați, brânzeturi, jumări, dar și din vinul Aramic, Sara și Recaș de pe dealurile bănățene. Naiul fermecat al maestrului Voiculeț și Ansamblul Zamfira au completat tabloul de activităţilor de miercuri.

 Sunt mândra că am încheiat miercuri conferința pe tema țarilor din Balcani, cu un concert extraordinar susținut de maestrul Nicolae Voiculeț. După melodii frumoase din folclorul românesc, maestrul a ridicat sala în picioare, o asistență numeroasă din diverse țări, cu interpretarea imnului României! Se cuvine să îi mulțumesc echipei mele care a muncit pentru acțiunea complexă și complicată de miercuri. Sper să putem face și alte acțiuni de promovare a României, aici, la Bruxelles. Cu Maestrul Voiculeț în biroul meu de europarlamentar, am pus la cale o acțiune culturală dedicată Centenarului Marii Uniri, în semestrul doi al anului.. Sper să reușim! Mulțumesc celor care îmi transmit mesaje de apreciere. Îmi dați putere!”, este mesajul Mariei Grapini, europarlamentar PPUsl Timiş.

Gh. M.