Lucrări în bătaie de joc: terasamentul lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a surpat pe o lungime de 70 metri

Lucrări în bătaie de joc: terasamentul lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a surpat pe o lungime de 70 metri

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
autostrada

Lucrări în bătaie de joc realizate de firma care a câștigat licitația pentru construirea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. În urma unui control inopinat, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au identificat o serie de neconformități.

Mai exact, s-a descoperit că pe șantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva s-a surpat terasamentul pe o lungime de 70 de metri și o lățime de 11 metri. „Echipa de control de la faţa locului urmează să evalueze situaţia în vederea stabilirii cauzelor care au produs evenimentul şi să prezinte un raport. Până în prezent au fost desfăşurate acţiuni de control privind calitatea lucrărilor pe şantierele autostrăzilor Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda. Principalele probleme identificate au fost: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi calitatea neconforma a unora dintre lucrările executate. Au fost emise rapoarte cu problemele constatate şi s-au dispus măsuri contractuale de remediere„, transmite CNAIR, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților companiei, constructorii care nu remediază rapid deficiențele riscă penalizări care pot merge până la rezilierea contractelor.