Festivalul PLAI 2017 va trece printr-o reconversie majoră și caută voluntari

Festivalul PLAI 2017 va trece printr-o reconversie majoră și caută voluntari

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Timişoara este un spirit progresiv în continuă dezvoltare. Din acest motiv,  Festivalul PLAI va trece printr-o reconversie majoră pentru a-şi continua dezvoltarea şi a provoca modul de gândire tradiţional, pentru a prezenta arta şi culturi care nu sunt accesibile prin festivalurile comerciale.

Asteptaţi-vă la muzică şi sunete pe care nu le-aţi mai auzit, instalaţii artistice pe care nu le-aţi mai văzut şi experienţe pe care trebuie să le trăiți. Festivalul PLAI 2017 are nevoie de tineri dornici să sprijine realizarea unuia dintre cele mai iubite evenimente din vestul țării. Organizatorii anunță că până în 28 iulie se pot face înscrierile în echipa care va oferi publicului o super atmosferă în weekendul 8 – 10 septembrie. Activitățile în care vor fi implicați cei care se înscriu sunt diverse: amenajarea spațiului cu tot felul de construcții, organizarea intrării la festival, administrarea zonei de camping, curățenie și logistică, echipa de intervenție, creatorii de zâmbete, echipa de suport pentru Aleea Culturală și altele”, îndeamnă organizatorii. Cei care vor să fie voluntari trebuie să completeze acest formular: https://goo.gl/hs5kyv și să realizeze un scurt video în care fiecare trebuie să spună de ce vrea să vină la PLAI.

PLAI este un eveniment organizat 100% de voluntari. În fiecare an construim o echipă de tineri entuziaști, interesați să își asume responsabilități și să fie foarte implicați pentru a crea acest festival. PLAI este pe lângă muzică și activități culturale și multiculturale, un loc al prieteniei, al celor mai frumoase valori care, puse împreună, oferă orașului acest festival iubit și așteptat. PLAI este un microb sănătos și o experiență deschizătoare de drumuri și perspective noi, un prilej pentru cunoaștere de sine, pentru muncă în echipă, pentru satisfacții personale. Așteptăm înscrierile pentru că din august începem organizarea”, a spus Deea Rădulescu, coordonatoarea Festivalului PLAI.

Persoanele selectate în urma înscrierilor vor fi chemate la un scurt interviu de grup care va avea rolul de identificare a celor mai potrivite activități pentru fiecare persoană. Cei care nu vor fi selectați vor primi, de asemenea, un răspuns din partea echipei. De-alungul timpului, peste 1000 de persoane au participat și au contribuit la realizarea a 11 ediții PLAI. Vârstele voluntarilor au pornit de la 12 ani și au ajuns până la peste 60 de ani. Indiferent de vârstă, toți cei care vor să se implice în acest eveniment o pot face.

PLAI nu este rutină, sunt implicați oameni care nu au crezut că ar putea avea rezultatele pe care le-au obținut la PLAI. Se creează apetitul pentru a face ceva, apare dragul de a face ceva împreună cu ceilalți, descoperi oameni cu care creezi o echipă. La PLAI se întâlnesc oameni care schimbă idei, vorbesc despre nevoi, găsesc împreună soluții”, a spus Andreea Iager-Tako, fondator PLAI.

Festivalul PLAI va avea loc anul acesta în perioada 8 – 10 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, un colţ de natură în oraș care prin intervenția echipei de voluntari devine cea mai importantă destinație de weekend a lunii septembrie. Festivalul PLAI este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Gh. MIRON