Direcția Județeană pentru Tineret Timiș organizează workshopuri de filosofie aplicată pentru copiii și tinerii

Direcția Județeană pentru Tineret Timiș organizează workshopuri de filosofie aplicată pentru copiii și tinerii

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș organizează, începând cu sâmbătă, 14 octombrie, la Universitatea de Vest din Timișoara, o serie de workshopuri dedicate filosofiei aplicate.

Acestea se adresează copiilor și tinerilor, elevi în clasele VI-XII, interesați de filosofie și gândire critică. Timp de o lună, participanții vor avea posibilitatea de a interacționa într-un mediu creativ și de a-și dezvolta capacitatea de raționament. Înscrierea este gratuită iar atelierele vor avea loc sâmbăta și duminica, între orele 11-16. În plus, elevii vor avea asigurată o masă din partea organizatorilor. Workshopurile vor fi realizate și coordonate de tineri voluntari, membri ai organizației Quantum Civilisation din Timișoara.

Filosofia ne face stăpâni asupra proceselor de gândire inovatoare, permite explorarea unor abordări diferite, compararea cu mai mare ușurință a ideilor și situațiilor, aplicarea cunoștințelor în diferite domenii. Iar aceste abilități pot crea cetățeni responsabili, cu o carieră care să aibă un impact pozitiv asupra societății. Filosofia este un joc al întrebărilor, ideilor și sensului acestora, cu ajutorul căreia învățăm cum să gândim. Studiul filosofiei ne ajută: să gândim clar și independent, să punem întrebările potrivite, să ne argumentăm gândurile și să comunicăm mai bine, să analizăm și să înțelegem fundația ideilor, declarațiilor și argumentelor, să îi înțelegem pe cei diferiți de noi și să ne lărgim perspectiva asupra vieții. Prin filosofie putem explora noi posibilități și ne putem forma propria imagine despre viață, societate și adevăr – o imagine bazată pe rațiune”, este mesajul organizatorilor.