Dezastru în Timiș: 4 morți și zeci de răniți, în urma furtunii puternice Update: 5 morți

Dezastru în Timiș: 4 morți și zeci de răniți, în urma furtunii puternice Update: 5 morți

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0
furtuna

Prăpăd în întreg județul Timiș, în urma furtunii puternice din această după-amiază. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, patru persoane au murit în județ. Și anume, o femeie de 36 de ani care a fost lovită de o creangă, la grădina zoologică din Timișoara, și un tânăr de 24 de ani, aflat într-o mașină pe Calea Lugojului, peste care a picat poarta de intrare în oraș.

De asemenea, până în acest moment sunt 26 de persoane rănite. Aproximativ 150 de pompieri intervin în întreg județul, fiind înregistrați 45 de copaci căzuți și unsprezece acoperișuri distruse.

Stimați timișoreni. Din păcate, orașul nostru a fost lovit de o furtună cumplită. Acum a trecut. Dar, în urma ei, am rămas cu o mulțime de străzi blocate, cu curentul și apa întrerupte într-o mare parte a orașului, cu clădiri cu acoperișul deteriorat sau chiar dislocat, cu copaci și stâlpi puși la pământ, etc., dar și cu persoane rănite și chiar cu un deces. Am dat dispoziții ca forțele proprii ale Primăriei -Horticultura, SDM, Retim, Aquatim, Colterm, Poliția Locală, Direcția de Mediu și Direcția Edilitară- să intre în acțiune și să asigure reintrarea cât mai grabnică în normalitate. Evident, colaborăm cu ISU, Poliția Națională, Enel și celelalte instituții cu prerogative în astfel de situații. Vă rog și pe dv, stimați timișoreni, să vă aduceți aportul în acest sens„, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Update: Numărul persoanelor care au murit din cauza furtunii puternice din județul Timiș, de duminică, a ajuns la cinci. Este vorba de cele două persoane din Timișoara, plus alte trei din Buziaș, două femei și un bărbat, peste care a căzut un copac, în parc.

De asemenea, alte 48 de persoane sunt rănite, printre care șase copii, fiind transportate la diferite spitale din Timișoara și județ.