Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa s-a întâlnit la Ierusalim cu primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu. Despre ce au discutat

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa s-a întâlnit la Ierusalim cu primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu. Despre ce au discutat

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Săptămâna aceasta, o delegație a Perlamentului României a vizitat Statul Israel la invitatia E.S domnulYuli-Yoel Edelstein, presedintele Knesset-ului.

Oficialii români au avut mai multe întrevederi cu oficialitățile israeliene printre care și o întâlnire cu prim-minustru al Israelului şi ministru al Afacerilor Externe, Benjamin Netanyahu. „Am avut onoarea să îl cunosc personal pe domnul Benjamin Netanyahu, prim-ministru al Statului Israel şi ministru al Afacerilor Externe. În cadrul discuțiilor cu domnia sa am abordat subiecte precum valorificarea suplimentară a domeniului economic, inclusiv sub aspectul posibilei relocări în România a unor firme israeliene din UK pe fondul Brexit. Am discutat de asemenea despre intensificarea colaborării în domeniul apărării și cercetării militare, precum și al securității cibernetice, dar și al energiei, tehnlogiei, inovație, educație și cercetării. Sunt încrezător în această colaborare din care ambele părți implicate au de câștigat,  atât noi românii, cât și israelienii„, spune deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Un punct important discutat de ofilialii din cele două țări a fost despre oportunitatea de a consolida cooperarea României prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, dar și în alte sectoare ale economiei românești. Astfel că, România și Israel au o colaborare excelentă în sectorul de apărare și cel educațional, cooperare care fundamentează dezvoltarea parteneriatului bilateral în domeniul apărării și cercetării militare, precum și al securității cibernetice.

Israelul este partenerul strategic cel mai apropiat de România, din Orientul Mijlociu. Ambele țări au interese strategice convergente și un partener major comun: SUA.