Concurență mare la prima sesiune de admitere, la USAMVB Timișoara

Concurență mare la prima sesiune de admitere, la USAMVB Timișoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

După un an de mandat rectorul USAMVB din Timișoara, Cosmin Popescu se poate lăuda cu prima performanță statistică în văzul tuturor. La sesiunea de admitere din iulie universitatea pe care o conduce a înregistrat cu 15% mai mulți candidați. Despre condițiile oferite studenților, negocierile cu sindicaliștii și atragerea candidaților, rectorul USAMVB, Alin Cosmin Popescu a vorbit pentru banatulmeu.ro

Recent s-a încheiat sesiunea de adimitere din iulie la USAMVB. Care este situaţia faţă de anul trecut?

Anul acesta comparativ cu 2016 avem o creştere a numărului de candidaţi cu 15%, faţă de ce a fost anul trecut în iulie. Este un aspect pozitiv şi îmbucurător pentru universitatea noastră şi pentru mine în mod personal.

Care sunt cele mai căutate specializări?

Oarecum se păsterază interesul pentru specializări ca şi medicină vetereniară, agricultură, cadastru, zona de tehnologie a produselor alimentare este solicitată, silvicultura. Zootehnia este o surpriză deosebit de plăcută anul acesta şi aici există deja concurenţă. O altă surpiză plăcută este ingeineria genetică şi arhitectura peisagistică unde anul acesta s-au ocupat toate locurile bugetate şi s-au ocupat deja şi locuri cu taxă.

S-ar putea ca la unele specializări să nu mai fie nevoie de sesiune de toamnă?

Vom face sesiune de toamnă pentru locurile cu taxă la unele specializări şi nu puţine. Avem însă locuri cu taxă şi aşteptăm în continuare candidaţi care vor să urmeze cursurile universităţii noastre.

Care vor fi condiţiile pentru studenţi în noul an universitar?

Anul acesta vor intra în renvovare iarăşi foarte multe camere. Urmărim ca în fiecare an să îmbunătăţim condiţiile pentru studenţi. Condiţiile pentru studenţii familişti din căminul G5 sunt condiţii în regim hotelier de trei stele. În celelalte cămine facem îmbunătăţiri atât cât ne permite bugetul şi timpul. Un alt motiv de bucurie este că am fost prinşi ca universitate pe planul de investiţii în vederea realizării unui nou cămin de studenţi şi aşteptăm ca anul viitor să începem construcţia. Baza sportivă a universităţii noastre este cunoscută şi recunoscută ca o bază dotată pentru studenţi. În plus primim şi de afară în baza unui abonament persoane ce vor să facă mişcare în campus. Un alt lucru pozitiv este restaurantul-cantină al universităţii noastre, unde studenţii pot servi micul dejun şi prânzul la un preţ atractiv. Produsele sunt de calitate. O mică parte provin chiar de la noi din universitate şi vrem să dezvoltăm acest lucru

Recent aţi încheiat negocierile pentru contractul colectiv de muncă. A fost greu cu sindicaliştii?

A fost o surpriză deosebit de plăcută. Mulţumesc conducerii sindicatului naţional „Alma Mater” care a desemnat un reprezentant din partea sindicatului şi evident reprezentanţilor angajaţilor şi ai sindicatului din USAMVB care au negociat cu conducerea universității. Negocierile, spun eu, s-au terminat cu avanataje de ambele părţi.