Colegiul „Ion Mincu” din Timișoara va fi desființat. Care este motivul

Colegiul „Ion Mincu” din Timișoara va fi desființat. Care este motivul

- in Administratie, Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
colegiul ion mincu

Un colegiu din Timișoara riscă să fie desființat în acest an. În plenul Consiliului Local Timișoara de marți, 21 noiembrie, s-a votat un proiect de hotărâre care prevede ca Liceul Tehnic „Ion Mincu” să fie „divizat total”. Prin urmare, dacă Inspectoratul Școlar Timiș și Ministerul Educației Naționale vor fi de acord, liceul aflat aproape de zona centrală a Timișoarei va fi desființat.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, decizia a fost luată după ce ar fi scăzut numărul de elevi înscriși în unitatea de învățământ, în ultimii ani, dar și pentru că liceul a avut rezultate mai slabe.

Potrivit hotărârii de consiliu local aprobată ieri, clasele primare și gimnaziale ar urma să fie mutate la Școala Generală Nr. 24, aflată în apropiere, clasele de arhitectură vor merge la Liceul de Arte Plastice, care s-a mutat într-o clădire nouă, pe str. Lorena, recent, iar clasele de construcții vor fi mutate la Colegiul Tehnic de Vest.

Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că s-au consultat cu inspectorii școlari, care au precizat că niciun dascăl nu-și va pierde locul de muncă, în urmă acestei reorganizări.

Cel mai probabil, în clădirea Colegiul Tehnic „Ion Mincu” ar urma să fie mutate mai multe clase ale Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara, care funcționează în spații pentru care primăria trebuie să plătească chirii lunare.

Datând încă din 1968, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” este primul liceu cu profil de arhitectură din Timișoara.