Când se va circula prin pasajele Jiul și Popa Șapcă

Când se va circula prin pasajele Jiul și Popa Șapcă

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a prezentat stadiul lucrărilor de la pasajele Jiul și Popa Șapcă. Edilul spune că circulația ar putea fi reluată peste aproximativ două săptămâni.

La Pasajul Jiul mai trebuie betonată o bandă din cele cinci, și dacă totul decurge cum trebuie în două săptămâni ar putea fi deschis circulației. ”La Pasajul Jiul e în curs de derulare turnarea betonului și pe ultima bandă din cele cinci, pe banda 4. Au fost deja betonate benzile 1, 2, 3 și 5, asta înseamnă că mai întâi s-a făcut terasamentul, fundația, s-a atins gradul de compactare cerut de normele tehnologice, s-a turnat un start de beton, apoi s-a realizat rețeaua de degivrare automată, apoi s-a turnat stratul final de beton. Asta era făcut pe patru din cele cinci benzi. Aseară am fost pe șantier, era totul pregătit pentru ca astăzi să se toarne betonul pe banda nr 4, și cu asta e realizat tot carosabilul în subpasaj. Era pregătită pentru betonare și breteaua care vine dinspre benzinăria Mol și intră pe subpasaj spre Circumvalațiunii, sper ca și acolo la ora actuală să fie făcută betonarea în totalitate. Se lucrează și la zonele pietonale și de biciclete la Pasajul Jiul și începe montarea plăcilor cu care este făcut finisajul la pereții bretelelor în zona pietonală. Asta înseamnă că suntem în linie dreaptă la Pasajul Jiul, dacă vremea ne permite să lucrăm atunci poate în două săptămâni va fi totul gata”, explică primarul Nicolae Robu.

Și la Pasajul Popa Șapcă lucrările au intrat în linie dreaptă, iar dacă vremea va fi favorabilă și aici ar putea fi deschisă circulația curând. ”La Pasajul Popa Șapcă s-a turnat asfalt pe strada Popa Șapcă, la ora actuală probabil este toată strada asfaltată. S-a făcut betonarea în subpasaj și e betonată complet partea carosabilă din subpasajul propriu zis, și rampa care duce până pe Demetriade, și aici lucrurile sunt foarte avansate, a început realizare pereților de delimitare laterală a pasajului unde stâlpii erau realizați demult dar acum s-a început cofrarea, realizarea armării în vederea turnării pereților propriu-ziși și evident în final se va lucra la partea pietonală și de biciclete. Nu mai pot să apară blocaje pentru ce a mai rămas de făcut, în și aceste lucrări necesită timpul lor (…) Nu mai e mult de lucru, e vorba tot așa ca și la Jiul, în două săptămâni s-ar putea să dăm drumul circulației pe 2 benzi, dar nu vreau să fac niciun angajament pentru că nu depinde de mobilizarea noastră, totul depinde de vreme”, mai spune Robu.