Apelul PSD către PNL Timiş

Apelul PSD către PNL Timiş

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Călin Dobra, şeful PSD Timiş, a făcut apel joi, 2 noiembrie, către PNL Timiş, în special către echipa liberală din cadrul Consiliului Judeţean şi Consiliului Local şi către primarul Robu, să respecte PSD Timiş. Dobra a mai spus că datorită PSD, Robu a ajuns, în 2012, primarul Timişoarei, de aceea vrea respect din partea lui şi a tuturor liberalilor.

“PSD Timiş face apel către PNL Timiş şi către echipa liberală din cadrul Consiliului Judeţean şi Consiliului Local, în frunte cu primarul Nicolae Robu, să respecte PSD Timiş şi să înţeleagă că datorită PSD, domnul Robu a ajuns în 2012 primarul Timişoarei. Văd că face declaraţii de tristă amintire în ultima perioadă. Îi reamintesc că dacă PSD nu ar fi fost alături de dânsul, nu ar fi ajuns în funcţia de edil al oraşului”, a declarat Dobra.

De asemenea, Dobra a explicat de ce s-a declanşat acest conflict urât între cele două filiale locale. „Spitalul care va fi construit în Timişoara va fi pentru întreaga regiune şi va fi foarte important pentru ceea ce înseamnă domeniul sănătăţii. Facem apel către autorităţile locale pentru a  veni în sprijinul proiectului. Vă asigur că grupurile PSD şi ALDE din CJT vor face toate demersurile pentru a susţine un astfel de proiect în Timiş. Din păcate s-ar putea să avem emoţii, fiindcă am asistat la un derapaj care a avut loc în ultimul plen şi după, unde primarul a demonstrat că nu are niciun fel de noţiune despre ce înseamnă dialog şi de faptul că nu pune pe ordinea de zi proiecte. Cei care nu îl susţine pe primar sunt ameninţaţi, iar timişorenii care nu susţin proiectele lui măreţe sunt jigniţi. Nu mai vorbesc despre comportamentul la adresa presei. Am văzut că vorbeşte în ultima perioadă de sabotaj la adresa proiectelor lui măreţe. Eu vă dau exemple de ceea ce numeşte el sabotaj. Acesta a dat dispoziţie în calitate de preşedinte al PNL Timiş să boicoteze fătă niciun fel de argument cele două proiecte ale CJT: sala polivalentă şi construcţia centrului de legume şi fructe. Vreau să îi atrag atenţia că acest centru de colectare a legumelor are la bază o analiză şi o strategie realizată de specialiştii de la USAMVB Timişoara. Nu îmi place să lucrez după ureche de aceea am luat decizia de a avea o strategie foarte bine realizată. Grupul PNL Timiş a arătat o hartă unde au prezentat Lovrinul ca pe un centru stelar. Ceea ce nu este aşa. Lovrinul a pus două terenuri la dispoziţie. Unul e un PUZ în derulare care s-ar putea să ţină un an, iar celălalt nu are niciun fel de utilitate edilitară. Totul s-a transformat într-o sută la sută luptă politică, nicidecum de a susţine administraţia judeţeană pentru a realiza proiecte la nivelul judeţului Timiş. Pe echipa PNL o deranjează foarte mult  faptul că se pun în aplicare aceste proiecte realizate de PSD. Este vorba şi de centura de sud, de spitalul regional sau de sala polivalentă de la Giroc”, a spus Dobra.

De asemenea, avocatul Luminița Ţundrea, consilier local PSD, a explicat:  „Noi credem că lupta consilierilor locali este foarte importantă pentru comunitate şi vrem mai multă seriozitate. În repetatete rânduri am solicitat să se respecte procedura prevăzută, dar în continuare nu se respectă. La fiecare şedinţă de plen primim cu două trei ore înainte proiecte pentru a fi aprobate, fără text, fără documentaţia care a stat la bază întocmirii lor. Regulamentul spune că trebuie înmânate cu patru zile înainte, nu cu două-trei ore. Ne trezim cu două ore înainte de şedinţă cu un cearceaf de documente şi proiecte să le analizezăm. Atunci cum poţi să faci o treabă serioasă, să verifici şi să îţi exprimi o opinie avizată faţă de aceste proiecte dacă nu ţi s-au adus la cunoştinţă şi nu le-ai analizat cum trebuie. Am discutat de multe ori şi cu primarul Robu şi cu persoanele de specialitate din primărie. Nu suntem persoane care să boicoteze sau să facă rău comunităţii, fiindcă şi eu trăiesc în Timişoara. Noi nu vrem să boicotăm nici pe primarul Robu, nici pe nimeni altcineva. Eu militez pentru creşterea profesionalismului în administraţie publică în Primăria Timişoara, pentru respectul reciproc, indiferent din ce partid venim”.

Gh. M.